Melbourne
Blijf op de hoogte en volg Mike
01 Juni 2015 | Australië, Melbourne
Great Ocean Road
Woensdagavond was ik aangekomen in Melbourne en meteen maar mijn bedje in mijn hosteltje opgezocht want de volgende dag stond een trip over de Great Ocean Road op het programma. De bus vertrok om 7 uur 's morgens . De Great Ocean Road start iets ten zuiden van Melbourne en loopt vervolgens helemaal langs de kust door voor zo'n 240 km. Het is oorspronkelijk aangelegd als een war memorial. De soldaten die terugkeerde uit de eerste wereld oorlog hebben het eerste gedeelte aangelegd, dit als eerbetoon aan hun overleden kameraden. Dit maakt de Great Ocean Road tot het langste memorial ter wereld.
De rit opzich is prachtig met schitterend uitzicht langs de kust. Onderweg een aantal stops gedaan, waaronder eentje bij Koala's. De eerste Koala's in het wild! Hier waren ook een aantal papagaaien in het wild je die kon voeren. Ook was hier de Kookaburra dus we hadden meteen een hoop dieren bij elkaar. Een van de andere hoogtepunten waren de 12 apostelen. Groote kalkzandstenen die langs de kust uit het water staken, een mooi gezicht.
Al met al was het een lange maar toch wel leuke dag, het had alleen van mij wel iets meer leven mogen hebben, we zaten namelijk vrij veel in de bus.
De volgende dag was een rustig dagje. Voornamelijk door Melbourne gelopen. De haven en de markt even meegepakt en uiteindelijk in de Eureka Tower geweest. Het uitkijkpunt van deze woontoren bevindt zich op 254 meter is daarmee het hoogste uitkijkpunt in het zuidelijk halfrond. Mooi uitzicht over Melbourne uiteraard. Daarna nog even langs the Rod Laver Arena gelopen waar de Australin Open wordt gehouden. De rest van de avond rustig aan gedaan, nog even de stad in geweest met wat mensen van het hostel maar op tijd weer in het bedje want de volgende dag stond er weer een tripje gepland.
Grampians national park
Deze dag was de zaterdag en voor die dag stonden de Grampians op het programma. De Grampians is een natuurpark ten westen van Melbourne (iets minder dan 3 uur rijden). Onderweg ernaartoe hordes kangoeroes gezien en ook emu's. Dus qua wildlife spotten zaten we al goed. De dag daar hebben we met name gespendeerd aan een aantal wandelingen. Mooie watervallen en een mooie panorama views. Prachtig natuur park en zeker de moeite waard! Het eind was de dag was ook top, Net voordat we het belangrijkste dorpje in het park verlieten zijn we nog even gestopt bij een cricketveld dat vol stond met (wilde) kangoeroes! Die beesten liepen daar in het dorp net zo rond als de konijnen bij ons (en net zo veel). Ze waren behoorlijk nieuwsgierig en je kon ze voeren en aaien, zeer leuk! Het mannetje van de groep kangoeroes was best wel indrukwekkend, hij sterke zich op een moment uit en toen was hij groter dan ikzelf. Ik had al wel gehoord dat ze, als ze willen, best hard kunnen schoppen dus dan neem je toch wel even iets meer afstand.
Phillip Island
De zondag was het tijd voor Phillip Island en haar hoofdattractie, de Penguin Parade. Maar onderweg stopte we eerst bij een Wildlife Parkl. Hier konden we Koala's aaien, kangoeroes en wallaby's voeren. Dat was natuurlijk ook wel weer een van de hoogtepunten van de reis. Met name de Wallaby's waren erg leuk. Ook had het park Tasmanian Devils, natuurlijk ook uniek. Onderweg ook nog gestopt bij een Koala parkje. Hier zitten de Koala's erg dichtbij en ze waren zowaar zeer actief! Die beesten slapen normaal gesproken zo rond de 20 uur per dag dus dat was toch wel vrij bijzonder. Als laatste stop hadden we de penguin parade. Deze kleine penguins (30/40 cm) komen in de avond aan land nadat ze de hele dag op zee hebben gezeten. Het is een enorm grote attractie en komen heel veel mensen op af maar het is ook ene super leuk gezicht. Ze komen in groepen en op een avond komen er echt super veel aan land. Ze moeten dan het strand oversteken om vervolgens in de duinen of in het gras op zoek te gaan naar hun holletje. Je ziet ze af en toe letterlijk een meter van je af lopen maar ze schijnen zich niks aan te trekken van de mensenmassa. Het lijkt af en toe meer alsof de penguins mensen komen spotten! Je mocht daar geen foto's maken enz dus voor de liefhebbers heb ik ff een youtube filmpje opgezocht waardoor je een beter beeld krijgt. (https://www.youtube.com/watch?v=WhDHOxl5X2g)
De laatste dag heb ik gebruikt om nog wat sightseeing Melbourne te doen. Zo heb ik nog een aantal kerken bezocht, het regeringsgebouw van de staat Victoria gezien en ook het war memorial voor de slachtoffer van met name de eerste wereldoorlog. Diezelfde avond vloog ik ook weer terug naar Christchurch. Daar kwam ik om 4:50 aan om vervolgens meteen door te gaan naar stage. Ja, moet er wat voor over hebben om in het weekend te reizen. 2.5 slaap in het vliegtuig is niet bijzonder veel voor een dag stage!
Al met al een leuke trip en zeker de dieren waren erg leuk. Morgen staat alweer de volgende trip op de planning, dan vlieg ik naar Honolulu, gelegen op Hawaii!
06 Juni 2015 - 16:51
Oma Gordon:
hallo Mike,
hartstikke bedankt voor je uitvoerige verslagen van steeds
weer nieuwe en andere belevenissen. Je wordt er misschien
wel een tikkeltje blasé van.
Het kost je nu wel behoorlijk wat tijd, maar dan heb je later
wel een prachtige reminder aan wat je allemaal beleefd
hebt. niet te vergelijken met het rustige en geregelde leventje
van de gewone burger. (waar als hoogtepunt mijn fiets
gestolen werd).
Nog een heel goede en fijne tijd gewenst met een lieve groet van mij.
06 Juni 2015 - 18:11
Ghislaine:
Vanuit een broeierig Milaan je verslag zitten lezen. Milaan? Ja Milaan. Om onze jongste spruit traditiegewijs mee te nemen op examenfeestje. Is ze geslaagd dan? Nou nee, en er is een gerede kans dat dat niet gaat lukken, maar ach, een mens mag hopen toch . En bovendien waren we wel toe aan een weekendje Milaan. Een excuus is zo gevonden. Jij gaat toch zeker ook naar allerlei bestemmingen "omdat je nu eenmaal daar bent en wie weet nooit meer terugkomt". Nou dan.
Geen koala's, kangoeroes of andersoortig wild gezien hier, wel veel jurken, t-shirts, broekjes, bikini's, rokjes en heel veel Afrikanen met riemen en tassen. Ook exotisch. Worden die kangoeroes eigenlijk ook nog ergens in verwerkt? :-)
Ben benieuwd naar Honolulu, ik zie deinende rieten rokjes voor me....en vrees dat dit beeld schromelijk overtrokken is. Ben bereid me uit de droom te laten helpen door jou. Take care! -
07 Juni 2015 - 22:43
Karin Buteijn:
Hoi Mike,
Wederom een erg leuk stukje reisverslag. Zoveel dingen op mijn lijstje en jij werkt ze in een half jaartje bijna allemaal af